Fallskyddsutbildning

Fallskyddsutbildningen online

Om du behöver förnya eller uppdatera din utbildning är detta ett bra alternativ.
Är det första gången du ska gå utbildningen behöver du göra en fysisk uppkörning på vår depå eller gå hela utbildningen fysiskt på vår depå. Läs mer


Fallskyddsutbildningen går igenom de lagar, regler och normer som gäller för höghöjdsarbete. Du lär dig välja rätt utrustning för rätt arbetsuppgift.

När och var du vill ”Enkelt, bekvämt och framför allt tidsmässigt effektivt. 

Säkerhetsselen är av stor vikt och mycket fokus ligger på att du ska kunna hantera den på rätt sätt. Även att du känner till olika modeller och kan välja vad som passar dig bäst. Därefter går vi igenom olika förankringspunkter med olika typer av fallskyddsblock/fallskyddsdämparlinor och övrig stödutrustning. Detta för att du ska kunna sätta ihop din personliga fallskyddsutrustning på ett säkert sätt.
Kursen bygger på AFS 2006:6 samt EU-direktivet 89/656/EEC som ligger till grund för kursplanen som är utarbetad med 3 professionella företag med fallskyddsexperter.

Utbildningen 

Utbildningen består av att du får följa med instruktörer i verkliga livet där de går igenom hur du ska tänka och agera. De visar upp olika typer av utrustningar och övrig säkerhetsutrustning. Därefter har du korta texter som repeterar och tar upp delar som instruktörerna säger. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov. Inloggningen är giltig i 30 dagar.

Liftutbildning online

Om du behöver förnya eller uppdatera din utbildning är detta ett bra alternativ.
Är det första gången du ska gå utbildningen behöver du göra en fysisk uppkörning på vår depå eller gå hela utbildningen fysiskt på vår depå. Läs mer


När och var du vill ”Enkelt, bekvämt och framför allt tidsmässigt effektivt.” 

–det är mottot på vår Liftutbildning Online. Du väljer själv var och när kursen liftutbildning äger rum – hemma, på jobbet, i datorn, surfplattan eller i mobilen –enkelt och smidigt. Liftkursen består av 11 videoavsnitt med instruktör som tar eleven igenom utbildningen. Videoavsnitten kompletteras med texter och kontrollfrågor. Inloggningen är giltig i 30 dagar.

Uppfyller rådande krav 

Givetvis följer vår Liftutbildning de riktlinjer som Liftutbildningsrådet (LUR) har satt upp och lagar som Arbetsmiljöverket har bestämt.

Repetition liftutbildning – fem års giltighetstid 

När det gäller förnyelse av befintligt liftkort behövs en repetition av vår liftutbildning. Efter genomförd kurs i liftutbildning och godkänt provresultat erhålls nytt utbildningsbevis. Giltighetstiden på utbildningsbeviset är på fem år.

Liftutbildningen sker online. 

För grundkursen behöver kursdeltagarna även gå en praktisk del, eller uppkörning som vi kallar det, den kan göras hos er eller hos någon av våra samarbetspartner över hela Sverige. Teorin görs online.

Fysisk utbildning på vår depå.

När du utbildar dig för första gången eller vill gå utbildningen fysiskt.

Vi erbjuder fysiska kurser i Liftutbildning och Fallskyddsutbildning på vår depå i Karlshamn.
Observera att om man inte har en giltig utbildning sedan tidigare är det fysisk utbildning/uppkörning som krävs. Teorin kan göras online men uppkörningen görs alltid fysiskt. Att arbeta med lift eller på höga höjder innebär ett visst mått av risktagande. Därför kan det vara bra att lära sig hantera fallskyddsutrustningar och liftar på ett korrekt sätt. Genom att gå lift-och fallskyddsutbildning hos oss kan du uppnå den kunskap samt kännedom som krävs för att kunna utföra jobb på hög höjd.

Vad säger lagstiftningen?

Enligt arbetsmiljöverket föreskrifter ska den som använder en lift vara väl bekant med arbetet och ha de teoretiska samt praktiska kunskaper som krävs för säker användning.
Arbetsgivare ska därmed ha dokumentation som bekräftar arbetstagarens kompetens.

Utbildning och certifikat

Våra utbildningar vänder sig till dig som behöver liftcertifikat eller fallskyddsutbildning till dig själv eller dina anställda.
Man kan antingen välja att gå en enskild kurs eller gå båda under en heldag. Dessa kurser funkar även utmärkt för dig som behöver förnya befintliga utbildningar.
Efter avslutad kurs är utbildningen för lift och fallskydd giltig i upp till 5 år.